Posted in: Glazen ramen

WAT IS GLAS?

Geloof het of niet, glas is gemaakt van vloeibaar zand. Je kunt glas maken door gewoon zand (dat meestal gemaakt is van siliciumdioxide) te verhitten tot het smelt en in een vloeistof verandert. U zult dat niet zien gebeuren op uw plaatselijke strand: zand smelt bij de ongelooflijk hoge temperatuur van 1700 ° C (3090 ° F).

Als gesmolten zand afkoelt, verandert het niet in het zanderige gele spul waarmee je begon: het ondergaat een complete transformatie en krijgt een heel andere innerlijke structuur. Maar het maakt niet uit hoeveel je het zand afkoelt, het wordt nooit helemaal vast. In plaats daarvan wordt het een soort bevroren vloeistof of wat materiaalwetenschappers een amorfe vaste stof noemen. Het is als een kruising tussen een vaste stof en een vloeistof met een deel van de kristallijne orde van een vaste stof en een deel van de moleculaire willekeur van een vloeistof.

Behalve dat het transparant is, is het goedkoop om te maken, gemakkelijk te vormen als het gesmolten is, redelijk bestand tegen hitte als het is uitgehard, chemisch inert (dus een glazen pot reageert niet met de dingen die je erin stopt), en het kan worden gerecycled een aantal keren.

https://wingman-montage.nl/